latinica  ћирилица
27/03/2023 |  14:41 ⇒ 14:43 | Аутор: РТРС

Окружно тужилаштво у И.Сарајеву: Није било разлога да се тражи притвор за ухапшеног Вишеграђанина

Окружно јавно тужилаштво у Источном Сарајеву саопштило је да против лица чији су иницијали Б.П, које је ухапшено након почињеног разбојништва у мјесту Омерагићи у општини Вишеград, није поднесен приједлог за одређивање мјере притвора јер "нису испуњени законски разлози".
Источно Сарајево - зграда Окружног јавног тужилаштва - Фото: СРНА
Источно Сарајево - зграда Окружног јавног тужилаштваФото: СРНА

Одмах по сазнању да је почињено кривично дјело разбојништво, дежурни тужилац изашао на лице мјеста, те су предузимане све потребне мјере и радње с циљем откривања починиоца, саопштено је из Окружног јавног тужилаштва.

Приликом предузимања оперативних мјера и радњи, полиција је ухапсила лице Б.П. због основа сумње да је починило ово кривично дјело.

Из Окружног тужилаштва наводе да из доказа које је до тада обезбиједила Полицијска управа Фоча "није произилазила основана сумња да је ухапшено лице извршилац овог кривичног дјела", те да "против њега није поднесен приједлог за одређивање мјере притвора јер нису испуњени законски разлози".

- С циљем расвјетљења овог кривичног дјела, Окружно јавно тужилаштво у Источном Сарајеву заједно са припадницима Полицијске управе Фоча, континуирано предузима све потребне мјере и радње с циљем откривања починиоца кривичног дјела - истиче се у саопштењу.

Окружно јавно тужилаштво у Источном Сарајеву наводи да ће наставити да благовремено, тачно и прецизно обавјештава јавност о предузетим мјерама и радњама на откривању починиоца кривичног дјела.

Лице чији су иницијали Б.П. из Вишеграда, осумњичено за разбојништво над старијим брачним паром Фадилом и Ајшом Мемишевић, јуче је пуштено из притвора након истека 24 часа од хапшења, будући да надлежно Тужилаштво у Источном Сарајеву није предложило мјеру притвора.

У Полицијској управи Фоча су рекли да лице Б.П. остаје главни осумњичени за кривично дјело разбојништво и да ће у наредном периоду бити урађено вјештачење доказа пронађених на лицу мјеста.

Б.П. је осумњичен да је 24. марта маскиран и наоружан провалио у породичну кућу Мемишевића, претукао супружнике и украо 7.000 КМ.