latinica  ћирилица
27/03/2023 |  22:01 ⇒ 28/03/2023 | 10:47 | Аутор: РТРС

Други угао: Одлуком да прекине сарадњу са амбасадама САД и Британије, Влада стала у одбрану Српске (ВИДЕО)

Одлуком да прекине сарадњу са амбасадама Сједињених Америчких Држава и Велике Британије у БиХ, Влада је стала у одбрану Републике Српске, доношења по њу штетних одлука, попут преноса надлежности и отимања имовине. Поручили су ово у емисији Други угао предсједник Народне скупштине Републике Српске, Ненад Стевандић и посланик у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ, Сања Вулић.
Други угао - Фото: РТРС
Други угаоФото: РТРС

Делегат СДС-а у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ, Желимир Нешковић става је да одлука Владе о прекиду сарадње са америчком и британском амбасадом у БиХ, Републику Српску води ка изолацији.

- Бојим се да идемо путем изолације. Мислим да би било добро да Српска у својим дипломатским односима прати нашу братску Србију. Ни далеко веће и јаче економије не могу себи приуштити прекид дипломатских односа са двије тако снажне државе као што су САД и Велика Британија - сматра Нешковић.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић истиче да се морају редефинисати односи.

- Цвијановић и Додик су под санкцијама и Америке и Велике Британије. Такође, треба подсјетити на подршку коју је високом представнику упућивао амерички амбасадор везано за надлежности над имовином у Српској, што није посао ниједног амбасадора, чак ни високог представника. На крају треба подсјетити и за подршку коју је добио Кавазовић који је помињао оружје и на неки начин био родоначелник нове приче у рату. То је отишло у антицивилизацијску недемократску форму. Ово је позив земљама и САД и Британији да се редефинишу ти односи како бисмо имали њихове представнике са којима бисмо могли да разговарамо - истакао је Стевандић.

Посланик у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ, Сања Вулић нагласила је да није прекинута сарадња са државама.

- Ми смо прекинули сарадњу са амбасадама и амбасадорима. Ми не бјежимо од сарадње са овим земљама, али бјежимо од лажних амбасадора којима управљају запослени у Сарајеву у амбасадама, то су махом Бошњаци инсталирани од стране СДА и они њима креирају и садржаје одлука и памет која је искључиво против Срба. Уколико дође до преноса надлежности и они буду владали нама, ми смо празна љуштура и немамо смисла за даље постојање и дјеловање - навела је Вулићева.