latinica  ћирилица
28/03/2023 |  07:49 ⇒ 08:05 | Аутор: ТАНЈУГ

Након трагедије у Нешвилу, Бајден позвао Конгрес да забрани јуришно оружје

Након пуцњаве у школи у граду Нешвилу, држава Тенеси и погибије шест особа, међу њима троје дјеце, амерички предсједник Џозеф Бајден позвао је амерички Конгрес да усвоји забрану ношења ватреног оружја.
Џо Бајден (Фото: EPA-EFE/JIM LO SCALZO) -
Џо Бајден (Фото: EPA-EFE/JIM LO SCALZO)

- Морамо учинити више да зауставимо насиље ватреним оружјем. То распарчава наше заједнице. Поново позивам Конгрес да усвоји забрану за јуришно оружје - рекао је Бајден у Бијелој кући, преноси Ројтерс.

Нападач из Нешвила је 28-годишња годишња жена која је јуче, прије него што је ликвидирана, упала у школу са најмање двије аутоматске пушке и пиштољем, саопштила је полиција.

С обзиром на то да Представнички дом америчког Конгреса контролишу републиканци, усвајање било каквог новог закона о безбједности оружја је мало вјероватно ове године, сматрају утицајни конгресмени.

- Колико још деце мора да буде убијено прије него што републиканци у Конгресу усвоје забрану јуришног оружја или уведу обавезу безбједног чувања оружја - запитала се током брифинга за новинаре портпаролка Бијеле куће Карин Жан Пјер.