latinica  ћирилица
28/03/2023 |  08:08 ⇒ 10:45 | Аутор: РТРС

Добросављевић: Очекује се побједа Милатовића у другом кругу (ВИДЕО)

Политички аналитичар Владимир Добросављевић рекао је за РТРС да се у другом кругу предсједничких избора у Црној Гори очекује побједа лидера Покрета Европа сад Јакова Милатовића уколико гласачко тијело, које подржава побједничку већину парламентарних избора из 2018. године, остане хомогено и дисциплиновано.
Јаков Милатовић (Фото: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC, илустрација) -
Јаков Милатовић (Фото: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC, илустрација)

Добросављевић је навео да је први круг избора показао да се бирачко тијело стабилизовало у пропорцији 60:40.

- Отприлике 40 одсто грађана још увијек подржава снаге режима Мила Ђукановића, док око 60 одсто тежи ка снагама које су чиниле побједнички већину на парламентарним изборима. Када се саберу сви гласови за друге, то је око 200.000 гласова док потенцијал Ђукановића са свим партнерима не прелази 130.000 - рекао је он.

Када је ријеч о парламентарним изборима, расписаним за 11. јун ове године, Добросављевић је рекао да се очекује даљи раст подршке Покрету Европа сад.

- Евидентан је налет Покрета Европа сад, који је дуплирао снагу, а улазак лидера овог покрета у други круг предсједничких избора доноси даљи раст. Њихови будући савезници, демократе и УРА, биљеже пад, док је ДФ пред изазовом како очувати и поправити рејтинг - навео је Добросављевић.