latinica  ћирилица
28/03/2023 |  09:12 ⇒ 13:49 | Аутор: sputniknews.com

Трамп: Ријешио бих сукоб у Украјини за 24 сата

Сукоб у Украјини треба да се заврши одмах, изјавио је бивши амерички предсједник Доналд Трамп, поновивши своју тезу да је спреман да се постигне рјешење за само 24 сата.
Доналд Трамп (Фото: EPA-EFE/PETER DASILVA, илустрација) -
Доналд Трамп (Фото: EPA-EFE/PETER DASILVA, илустрација)

Трамп је додао да сматра да Украјина може бити уништена за годину и по дана, ако сукоб не буде ријешен. Он је наговијестио да украјинска криза можда неће бити ријешена прије избора за председника САД 2024. године, а политика администрације актуелног америчког лидера Џоа Бајдена пријети, како је рекао, трећим свјетским ратом.

- Невјероватно је да ми (на власти) имамо људе који не знају шта раде. Међутим, ако се (конфликт) не ријеши, ријешићу га сам – за 24 сата са (Владимиром) Путином и (Владимиром) Зеленским. То ће бити веома једноставни преговори, али нећу откривати у чему ће се састојати, јер у том случају нећу моћи да спроведем свој план. То никада неће успјети - рекао је Трамп у интервјуу за Фокс њуз.

Он је подсјетио да до избора има још годину и по дана.

- Не могу да замислим шта може да се деси за то вријеме. Суштина је да рат мора да се заустави, јер се Украјина уништава - нагласио је Трамп.