latinica  ћирилица
28/03/2023 |  11:54 ⇒ 13:48 | Аутор: РТРС

Бурсаћ: Наставља се пракса подаништва СДС-а

Српски делегат у Дому народа ПС БиХ Сњежана Новаковић Бурсаћ рекла је данас да је састанак начелника Источне Илиџе и високог функционера СДС-а Маринка Божовића са америчким амбасадором у БиХ Мајклом Марфијем наставак праксе снисходљивости и подаништва СДС-а према одређеним представницима међународне заједнице, конкретно америчким дипломатама.
Сњежана Новаковић Бурсаћ - Фото: РТРС
Сњежана Новаковић БурсаћФото: РТРС

Бурсаћева је навела да образложење и коментари поводом састанка спадају у категорију приче за малу дјецу, јер је, како је рекла, преочита намјера да се демонстрира политика супротна званичној политици Републике Српске и њених институција.

Она је истакла да је пракса снисходљивости и подаништва СДС-а, коју је, како је рекла, та странка примјењивала и у прошлости, довела СДС до изборних резултата које сада баштине.

Бурсаћева је рекла да су представници СДС-а, док су вршили власт на нивоу заједничких институција, доносили штетне одлуке по интересе Републике Српске, уз свесрдну помоћ и подршку америчке Амбасаде и политичког Сарајева.

Начелник Источне Илиџе Маринко Божовиће састао се са америчким амбасадором у БиХ Мајклом Марфијем. Подсјећамо, Влада Републике Српска усвојила је у четвртак, 23. марта, Информацију о прекиду сарадње са америчким и британским дипломатама у БиХ због антидејтонског дјеловања.