latinica  ћирилица
28/03/2023 |  12:09 | Аутор: Агенције

Тадић: Волио бих да се обје екипе пласирају на ЕП

Капитен фудбалске репрезентације Србије Душан Тадић изјавио је након утакмице са Црном Гором да је најбитније да је остварена побједа у мечу другог кола квалификација за Европско првенство.
Душан Тадић (Фото: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC, илустрација) -
Душан Тадић (Фото: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC, илустрација)

Фудбалска репрезентација Србије савладала је Црну Гору у Подгорици са 2:0 (0:0) у утакмици другог кола Г групе квалификација за ЕУРО 2024. године.

- Доста тешка утакмица, знали смо да је Црна Гора борбена екипа. Компактно су се бранили, није нам било лако да их пробијемо. Опасни су преко контра напада, што смо могли видјети. Могли су да нас угрозе због наших грешака. Најбитније да смо побиједили. Знали смо да треба да чувамо лопту и да ће моменат доћи. Ја бих искрено волио да се обје екипе пласирају на ЕП - изјавио је Тадић.

Везни фудбалер репрезентације Србије Сергеј Милинковић - Савић истакао је да је екипа срећна што наставак квалификација у јуну чека на првом мјесту.

- Планирали смо ово кад смо се окупили у Старој Пазови. Срећни смо јер смо побиједили обје утакмице и што чекамо утакмице у јуну на првом мјесту. Прво полувријеме нисмо добро играли, у другом смо више имали лопту и кретали се другачије. Правили смо нови простор у средини и тиме дошли до голова - изјавио је Милинковић - Савић.

Фудбалер Порта Марко Грујић констатовао је да је потребно анализирати грешке из првог полувремена утакмице са Црном Гором.

- Нисмо отворили меч како смо првобитно замислили. Имали смо потешкоћа у игри и за то је заслужна екипа Црне Горе која је сјајно отворила меч. Овдје су велике репрезентације имале доста проблема. Важно је да смо сачували нашу мрежу и да смо узели три бода. Нисмо одушевили игром али треба анализирати грешке и спремити се за утакмицу са Бугарском. Импонује што сам дио првих 11 играча и трудићу се да оправдам повјерење селектора - изјавио је Грујић.