latinica  ћирилица
28/03/2023 |  12:14 ⇒ 12:15 | Аутор: СРНА

Мазалица: Сви да поштују одлуку Владе Републике Српске

Посланик СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Срђан Мазалица сматра да сви који су дио владиних институција треба да поштују одлуку Владе Српске о прекиду сарадње са америчким и британским дипломатама у БиХ због антидејтонског дјеловања и истиче да америчка администрација никада није пропустила прилику да ради против Републике Српске.
Срђан Мазалица - Фото: РТРС
Срђан МазалицаФото: РТРС

- Америчка администрација је од 1995. године на овамо радила шта је могла и никада није пропустила прилику да ради против Републике Српске, њених уставних надлежности и наших националних интереса - рекао је Мазалица.

Коментаришући састанак америчког амбасадора у БиХ Мајкла Марфија са начелником Источне Илиџе Маринком Божовићем /СДС/, Мазалица је навео да начелници општина нису директно подређени Влади Републике Српске, али да би требало да уваже одлуку ове институције Српске јер је мотив за ту мјеру антидејтонско дјеловање америчке администрације.

Он је истакао да је овдје јасно ријеч о притиску на директора Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове Драгана Станковића зато што је књижио имовину на основу закона које је донијела Народна скупштина Републике Српске.

- Божовић као начелник општине требало би бар ово да препозна. И ако има неслагања са Владом Републике Српске или неким другим људима из СНСД-а требало би да схвати да је дјеловање америчке администрације огољено управо овим поступком и сврставањем на страну неуставних одлука Уставног суда БиХ - нагласио је Мазалица.

Амерички амбасадор у БиХ Мајкл Марфи састао се са начелником Источне Илиџа Маринком Божовићем /СДС/ са којим је разговарао о његовом економском програму и како САД могу подржати развој Источне Илиџе.

Влада Републике Српска усвојила је у четвртак, 23. марта, Информацију о прекиду сарадње са америчким и британским дипломатама у БиХ због антидејтонског дјеловања.