latinica  ћирилица
28/03/2023 |  13:33 ⇒ 17:56 | Аутор: РТРС

Зоран Видић се извинио због сусрета са Зораном Милановићем (ВИДЕО)

Жао ми је што сам било кога довео у ситуацију да помисли било шта ружно, и о Броду и о Општинском одбору Српске демократске странке у Броду и о мени лично. Моје извињење што сам се довео у такву ситуацију да неко и помисли да сам имао било какве лоше намјере, истакао је начелник општине Брод Зоран Видић, на данашњој конференцији за новинаре, коментаришућиу свој сусрет са предсједником Хрватске Зораном Милановићем.
Зоран Видић, начелник Брода - Фото: Уступљена фотографија
Зоран Видић, начелник БродаФото: Уступљена фотографија

- Моја кривица јесте што нисам предвидио на најбољи начин посјету Зорана Милановића али сматрам да су за то биле задужене друге институције јер то није посао начелника једне општине већ је наш посао да своју општину представимо на најбољи начин - поручио је Видић.

Видић је рекао да је ово извињење његова обавеза и према Српској демократској странци.

- Предсједник Милан Миличевић и чланови Предсједниптва СДС Ђорђе Милићевић и Јовица Радуловић синоћ су информисали ОО СДС Брод какав је утицај у јавности изазвала медијска презентација цијелог догађаја - поручио је Видић.

Он каже да се читав догађај десио тако да је био позван као гост у једну католичку жупу у Броду гдје је као гост био и Зоран Милановић.

- Из пристојности сам се одазвао, не знајући шта се тај дан дешава у Дервенти. Невјероватно ми је да било који државник дође на територију било које земље да дијели одликовања туђој војсци. На скупу сам се понашао као и сви други гости којих је било 50-ак. После тога, презентовано је медијима да сам ја дочекао предсједника Хрватске који је одликовао хрватске бригада што не подржавам и осуђујем. Мој дјед је погинуо у прошлом рату а отац и стричеви су ми сви били припадници Војске Републике Српске - казао је Видић.

Каже да кад се ова посјета стави у контекст покоља у Сијековцу, јасно је каква се медијска слика може направити од тога.