latinica  ћирилица
28/03/2023 |  13:48 | Аутор: Б92

Меси: Било је вријеме

Капитен репрезентације Аргентине Лионел Меси рекао је да је тријумфом на СП у Катару освојио све што је могао.
Лионел Меси и његова статуа (Фото: EPA-EFE/Ruben Pena) -
Лионел Меси и његова статуа (Фото: EPA-EFE/Ruben Pena)

Он је додао да је било вријеме да нека јужноамеричка селекција поново постане свјетски шампион.

На церемонији "Ноћ звијезда" која је ноћас одржана у Асунсиону, у сједишту Јужноамеричке фудбалске кофедерације, прослављена је свјетска титула коју је Аргентина освојила у децембру у Катару, а у Фудбалском музеју Conmebol откривена је статуа Месија у природној величини.

Статуа ће бтии постављена поред статуа које су раније добиле легенде свјетског фудбала Пеле и Дијего Марадона.

- Било је вријеме да један јужноамерички тим поново постане свјетски шампион - рекао је Меси у присуству 25 играча своје репрезентације који су емотивно доживјели прославу.

- То је оно што ми је недостајало. Испуњен сам. Успио сам да освојим све што може у фудбалу. Захвалан сам саиграчима на овом дивном поклону који су ми дали. Сада морам да искористим предности и без обзира на све, останем фудбалер - рекао је Меси, који је до сада играо на пет свјетских првенстава.

Предсједник  Conbebol Алехандро Домингес уручио је Месију реплику трофеја Свјетског првенства и штап, који представља "вођу и водича свјетског фудбала". Такође, Меси је добио и реплику трофеја Финалисима освојеног против европског првака Италије.

Минијатурне реплике трофеја са Мундијала али и Купа Америке 2021. године добили су и селектор Лионел Скалони и остали репрезентативци.

У видео снимку који је створила вјештачка интелигенција, емитованог на свечаности, Пеле и Марадона су говорили о изузетним Месијевим талентима.

- Поред све те наклоности коју добијамо, ми још нисмо свјесни шта значи бити свјетски првак - додао је Меси.