mtel
latinica  ћирилица
28/03/2023 |  14:09 ⇒ 14:52 | Аутор: РТРС

Додик: Против садржаја које припадници ЛГБТ популације пропагирају (ВИДЕО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас активистима ЛГБТ групације треба забранити приступ да пропагирају такве ствари у школама у Српској.
Милорад Додик - Фото: predsjednikrs.net
Милорад ДодикФото: predsjednikrs.net

Додик је рекао да је циљ и да се из уџбеника избаце сви могући садржаји те врсте и да се покуша пронаћи начин како то регулисати кроз друштвене мреже.

- Сматрам да то загађује јавни простор и друштвени живот и да то треба елиминисати - рекао је Додик у Бањалуци и додао да остаје против садржаја које припадници ЛГБТ групације пропагирају, али да није против њих самих.

Додик је навео да су припадници ЛГБТ заједнице слободни да у свом приватном животу упражњавају шта хоће, али да је он против пропаганде и пројеката којима, како је рекао, иду да то све наметну као обавезу у укупном јавном дискурсу.

Он је рекао да припадници ЛГБТ заједнице имају право да живе свој живот и у том смислу буду заштићени, али не и да другима намећу своје вриједности.

- Ово је наш начин живота и ја то покушавам да заштитим - поручио је Додик и додао да је против моогућности усвајања дјеце у истополним браковима.