latinica  ћирилица
28/03/2023 |  14:23 | Аутор: СРНА

Европска ознака квалитета Фестивалу позоришта за дјецу

Међународни фестивал позоришта за дјецу, који већ 22 године организује Дјечије позориште Републике Српске у Бањалуци, добио је на Свјетски дан позоришта европску ознаку квалитета "Еуфиндер".
Бањалука: Дјечије позориште (фото:djecijepozoristers.ba) -
Бањалука: Дјечије позориште (фото:djecijepozoristers.ba)

Из ове установе културе су саопштили да се овим фестивал придружио најбољим европским фестивалима и постао члан европске фестивалске породице "ЕФА".

У саопштењу се наводи да је фестивал јуче добио ову престижну ознаку ЕФФЕ /Европа за фестивале – фестивали за Европу/ за 2022-2023. годину, која представља изврсност и нуди међународно признање јединствености одређеног фестивала широм Европе.

Ова ознака издваја фестивале који без обзира на ширину области којом се баве или величину фестивала, носе посебан квалитет и препоручује их Европска комисија и ЕФА у пословном, културном, финансијском и туристичком смислу.

ЕФФЕ ознака је етикета за квалитет, креативност, иновативност и савременост коју је основала Европска фестивалска асоцијација /ЕФА/ и додјељује се само најбољим фестивалима.

Признање бањалучком Међународном фестивалу позоришта за дјецу, потписала је Катрин Девентер у име дружење генералних секретара Асоцијације Европских фестивала, коју подржавају Европска комисија и парламент.