latinica  ћирилица
28/03/2023 |  14:40 ⇒ 16:24 | Аутор: РТРС

Држављанин Србије у бјекству након бројних крађа у Бањалуци (ФОТО)

Полиција Републике Српске трага за држављанином Србије Д.Р. који се доводи у везу са 34 крађе извршене на подручју Бањалуке од 1. јануара до 5. марта ове године.
Полиција Српске - Фото: РТРС
Полиција СрпскеФото: РТРС

Из Полицијске управа Бањалука саопштено је да су полицијски службеници ове управе поднијели данас бањалучком Окружном јавном тужилаштву извјештај против лица Д.Р. из Србије због постојања основа сумње да је починило 34 кривична дјела тешка крађа.

- У оквиру акције "Силвер", а која је усмјерена на спречавање и откривање имовинских кривичних дјела, полицијски службеници су дошли до сазнања да се лице Д.Р. може довести у везу са извршењем 34 кривична дјела тешка крађа извршена на подручју Града Бањалука у временском периоду од 1.1. до 5.3.2023. године. Лице Д.Р. се сумњичи да је уз употребу физичке снаге и подесног алата насило улазило у унутрашњост породичних кућа и станова на подручју Бањалуке, а потом вршило преметачину, проналазило и отуђило новац и разне вриједне предмете - наводи се у саопштењу.

Уступљена фотографија

Додаје се да је овим кривичним дјелима причињена материјална штета од око 160.000 КМ.

У саопштењу се наводи да је на основу наредбе судије Основног суда у Бањалуци, а уз претходну сагласност тужиоца Окружног јавног тужилаштва, извршен претрес стана и других просторија у Бањалуци, као и путничког возила опел које је Д.Р. користио, те да је пронађен 91 предмет који је уз потврду привремено одузет (златни и сребрни накит, ручни сатови, мобилни телефони, ватрено оружје, одјевни предмети), а који се може довести у везу са извршењем поменутих кривичних дјела.

Уступљена фотографија

Додаје се да полицијски службеници предузимају све мјере и радње у циљу проналаска Д.Р. које се налази у бјекству.

Уступљена фотографија