latinica  ћирилица
28/03/2023 |  14:56 ⇒ 20:30 | Аутор: РТРС

У сриједу разведравање са више сунчаних интервала

У Републици Српској и Федерацији БиХ у сриједу се, након облачног и хладног јутра, очекује разведравање са више сунчаних интервала, уз дневну температуру ваздуха до 15 степени Целзијусових.

Јутро ће бити умјерено облачно и хладно уз слаб мраз, а око ријека и по котлинама понегдје је могућа магла, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током дана ће доћи до разведравања са више сунчаних периода, на југу претежно сунчано, док се у вечерњим часовима очекује ново наоблачење са запада.

Јутарња температура ваздуха биће од минус четири до нула, на југу до три, у вишим предјелима од минус осам, а дневна од девет до 15, у вишим крајевима од три степена Целзијусова.

Дуваће слаб до умјерен вјетар, јужног и југозападног смјера, саопштено је из федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха измјерана у 14.00 часова: Бјелашница минус 11, Чемерно и Хан Пијесак минус један, Гацко, Калиновик и Соколац један, Невесиње и Бугојно четири, Фоча, Мркоњић Град, Рудо, Шипово и Дрвар пет, Билећа, Ливно и Сарајево шест, Вишеград, Зворник, Градачац, Тузла и Зеница седам, Рибник, Србац, Бијељина, Добој, Требиње, Бањалука и Широки Бријег девет, Приједор, Бихаћ, Сански Мост и Столац 10, Мостар 11 и Неум 12 степени Целзијусових.