latinica  ћирилица
28/03/2023 |  15:21 ⇒ 15:24 | Аутор: РТРС

Руски језик у 52 основне и 39 средњих школа

Министарка просвјете и културе у Влади Републике Српске Жељка Стојичић разговарала је данас са замјеником амбасадора Руске Федерације у БиХ Андрејем Морозовим и са првим секретаром за научну, образовну и културну сарадњу у Амбасади Руске Федерације у БиХ Јуријем Пичугином, саопштено је из овог Министарства.
Састанак (Фото: Влада Српске) -
Састанак (Фото: Влада Српске)

На састанку је разговарано о наставку успјешне сарадње Републике Српске и Руске Федерације у области образовања и културе.

Током састанка, Жељка Стојичићева је, између осталог, нагласила да ученици имају прилику да изучавају руски језик у 52 основне школе и 39 средњих школа широм Републике Српске, наводи се у саопштењу.

Констатовано је да је успостављена значајна сарадња и у области културе и да је као један од конкретних резултата сарадње народних позоришта Српске и Руске Федерације био организован програм за младе менаџере из области позоришне умјетности.

Стојичићева и представници Амбасаде Руске Федерације у БиХ нагласили су да ће успјешна сарадња у области образовања и културе бити настављена и у наредном периоду у обостраном интересу Српске и Руске Федерације.