latinica  ћирилица
28/03/2023 |  15:36 ⇒ 15:37 | Аутор: СРНА

Човић: Не очекујем измјене Устава ФБиХ

Замјеник предсједавајућег Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Драган Човић рекао је да не очекује измјене Устава Федерације БиХ.
Драган Човић - Фото: РТРС
Драган ЧовићФото: РТРС

Након спекулација у медијима да би Кристијан Шмит могао наметнути измјене Устава ФБиХ како би одблокирао формирање федералне Владе, Човић је подсјетио да је заговарао гашење мандата високог представника и његово исељење из БиХ у Брисел.

Он је изразио увјерење да ће до 6. априла бити формирана федерална Влада, те да ће данас бити послати приједлози министара предсједници ФБиХ Лидији Брадари која ће сутра именовати нови сазив Владе и понудити потпредсједницима да на то дају сагласност.

- Без обзира на то како ће неко од потпредсједника реаговати, учинићемо све да након четири године техничког рада Владе ФБиХ у блокади, која се нама стављала на терет, имамо Владу - рекао је Човић.

Човић је истакао да су они који су подржавали високог представника били увјерени да ће он увијек доносити одлуке које њима одговарају и радовали се таквим интервенцијама, а данас заговарају да се то не смије урадити.

Говорећи о извјештајима појединих институција за прошлу и претпрошлу годину, који су данас били на дневном реду сједнице Дома народа, Човић је навео да ти извјештаји не треба да долазе са толиким закашњењем, јер од њиховог усвајања нема никакве користи.