latinica  ћирилица
28/03/2023 |  16:22 ⇒ 19:36 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Интервенционистичко надриљекарство странаца није излијечило ниједну болест од које болује БиХ

Српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић рекла је да не подржава било какве интервенције страног фактора укључујући и оне страних судија у Уставном суду БиХ које мијењају уставну структуру на неуставан начин, или узурпаторским маниром дјелују умјесто домаћих институција.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

- Уопште прича и натезање да ли неки странац треба умјесто тих институција да дјелује је бесмислена и контрапродуктивна. Отужно је више и слушати или читати ко је за, а ко против тог одурног експериментисања са овом државом - изјавила је Цвијановићева Срни.

Додала је да не зна ни ко је у том страном корпусу за, ни ко против таквих радњи, нити је то интересује, али зна да њихово надриљекарство није излијечило ниједну болест од које БиХ болује.

- Али циркус не може бити ништа друго него циркус. Зато су сада против интервенција они који су их раније заговарали. Циркус су и они који осим интервенција странаца, апелују на увођење санкција онима са којима би требали градити заједничко друштво - нагласила је Цвијановићева.

Истакла је да, што се ње тиче, такве интервенције су и биле и остаће неприхватљиве, као што је неприхватљиво и петљање у изборни процес и у свакодневни институционални живот на свим нивоима власти.