latinica  ћирилица
28/03/2023 |  19:59 ⇒ 20:44 | Аутор: СРНА

Ревитализација асоцијације бораца ГО СНСД-а Приједор

Градски одбор СНСД Приједор намјерава оживјети Асоцијацију бораца овог одбора која је основана још 2019. године, али није профункционисала јер се људи, који су тада били предложени, нису адекватно бавили том асоцијацијом, изјавио је предсједник приједорског СНСД-а Драгослав Кабић.
Градски одбор СНСД Приједор - Фото: СРНА
Градски одбор СНСД ПриједорФото: СРНА

Кабић је навео да ће се ова асоцијација искључиво унутар странке бавити питањима чланова странке који су били припадници Војске и МУП-а Републике Српске и учесници Одбрамбено-отаџбинског рата.

- Покушаћемо задовољити све њихове проблеме као партијска организација - рекао је Кабић новинарима у Приједору гдје се вечерас одржава реизборна скупштина овог страначког тијела.

Он је додао да су присутна 102 члана изборне скупштине и да Градски одбор СНСД Приједор нема евиденцију о томе колико чланова је учествовало у рату.

- Ово је настојање да извршимо евиденцију свих бораца који су чланови наше странке и да покушамо заокружити тај број и знати тачно стање - додао је Кабић.

Он каже да ово није прављење никакве паралелне борачке организације, да статуом странке није било предвиђено овакво тијело, али да је уврштено у статут како би се политичким радом покушао вратити борачки статус на мјесто које му припада.

Кабић је поновио да је у питању искључиво партијска прича унутар Градског одбора СНСД Приједор.

- То што Борачка организација /града Приједора/ проводи изборе, и ја ћу, као припадник Војске Републике Српске и учесник рата, испред своје мјесне организације бити делагат на тој скупштини и то нема везе са нашом политичком организацијом - закључио је Кабић.