latinica  ћирилица
28/03/2023 |  22:16 ⇒ 22:19 | Аутор: РТС

Канцеларија за КиМ: Хапшење бившег полицајца на Јарињу наставак прогона српског народа

Данашње хапшење бившег српског полицајца Миљана Ј. на Јарињу наставак је притисака и прогона српског народа на Косову и Метохији, посебно полицајаца који су новембра прошле године скинули униформу приштинске полиције, саопштила је Канцеларија за КиМ.
Канцеларија за Косово и Метохију - Фото: Facebook
Канцеларија за Косово и МетохијуФото: Facebook

Миљан Ј. је ухапшен пред очима супруге и двоје малољетне дјеце који су његовим изненадним хапшењем претрпјели огроман стрес, наводи се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

- Одмах по сазнању о Миљановом хапшењу, Канцеларија за Косово и Метохију је ангажовала адвоката који ће га бранити и помагати му у овом случају. Представници Канцеларије су ступили у контакт са породицом ухапшеног како бисмо им и на тај начин пружили прекопотребну подршку и понудили сву помоћ - додаје се у саопштењу.

Једно од главних питања које се поставља, истичу из Канцеларије за КиМ, јесте како се то Миљан Ј. годинама слободно кретао преко административних прелаза и био у служби приштинске полиције, а сада му се преко ноћи откривају некакве тајне потјернице и на терет стављају дјела стара више година.

- То довољно говори о природи овог монтираног и политичког хапшења и намјерама Приштине да се обрачунава са Србима које не може да натјера да се врате у приштинску полицију - закључује се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

Подсјетимо, бивши полицајац, ухапшен је данас на Јарињу приликом повратка са породицом у Лепосавић, потврдила је његова супруга.