latinica  ћирилица
29/03/2023 |  10:04 ⇒ 17:32 | Аутор: РТРС

Егић са борцима: Радиће се на свим питањима које су борци кандидовали (ВИДЕО)

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Данијел Егић разговарао је данас са представницима Борачке организације Српске.
Егић са представницима БОРС-а - Фото: РТРС
Егић са представницима БОРС-аФото: РТРС

Егић је рекао да је ово први формални састанак са представницима Борачке организације Републике Српске.

- Саслушали смо проблеме које су кандидовали и настојаћемо да их ријешимо у наредном периоду. Неким питањима смо већ почели да тражимо рјешења, очекујемо брзе резултате. Наша намјера је да радом побољшавамо статус борачке популације и перцепцију части нашег борца - каже Егић.

Настојаће, истиче, да донесу низ нових мјера како би борца поставили на мјесто које заслужује.

- Радићемо на свим питањима који су борци кандидовали. Радићемо на запошљавању дјеце погинулих бораца, мада заиста ту имамо проблема. По списковима које имамо око 800, 900 њих је неквалификованих радника. То је у овом моменту теже запослити. Али урадићемо све што је у нашој моћи да добар дио тих проблема ријешимо - наводи Егић.

Радан Остојић предсједник Борачке организације Републике Српске истакао је да су на састанку министра упознали са захтјевима које су дефинисали још прошле године.

- Наши захтјеви односе се на увођење права на јединствени борачки додатак свим борачким категоријама, увећање личних и породичних инвалиднина, помоћ лицима оптуженим и осуђеним за ратне злочине и питање запошљавања дјеце погинулих бораца. То су четири питања које смо поставили као највећи проблем и желимо да их рјешавамо. Министар је сагласан да су то горућа питања и да ће учинити све да што хитније почне да се рјешава једно по једно питање - наводи Остојић.

Каже да ће они ускоро имати сједницу Предсједништва на коју ће бити позван и министар, како би могао да каже своју визију о начину рјешавања ових питања које борци очекују да буду усаглашене и на сједници Владе.

Егић је данас разговарао и са представницима Републичке организације породица погинулих и заробљених бораца и несталих цивила Републике Српске, као и са Ветеранима Републике Српске.