latinica  ћирилица
29/03/2023 |  10:07 ⇒ 21:30 | Аутор: РТРС

НСРС: Гласање о апсловираним тачкана дневног реда

На сједници НСРС у току је гласање о апсловираним тачкана дневног реда.
НСРС - пренос уживо -
НСРС - пренос уживо

<<< Скупштину пратите на РТРС плус и на нашем порталу. >>>

На дневном реду сједнице НСРС био је и избор потпредсједника Парламента из СДС-а, а за ту функцију предложен је Милан Петровић.

Петровић није добио довољан број гласова.

Размотрен је и Извјештај Комисије за избор и именовања.

Посланици НСРС расправили су на данашњој сједници Информацији о обавезама које за БиХ и Републику Српску проистичу из процеса придруживања Европској унији са прегледом мјера и активности реализованих током 2022. године..

Народна скупштина Републике Српске размотрила је данас Извјештај о раду Републичке комисије за утврђивање сукоба интереса у органима власти Српске у 2021. години.

У извјештају се наводи да је Комисија завршила рад за 96 од 118 предмета, док је рад за 22 предмета у току.

Комисија је у 2021. години донијела 22 рјешења, од којих је седам о утврђеном сукобу интереса, а дала је 43 мишљења, донијела 10 закључака, док су три предмета ријешена усвајањем другог акта.

Народна скупштина Републике Српске размотрила је извјештаје Главне службе за ревизију јавног сектора о спроведеној финансијској ревизији Консолидованог годишњег финансијског извјештаја за кориснике буџета Српске за 2021. и годишњег ревизорског извјештаја за 2022. годину.

Финансијске трансакције и информације приказане у Консолидованом годишњем Финансијском извјештају за кориснике буџета Републике Српске за 2021. годину су у свим материјалним аспектима у складу са прописима којима су регулисане, пише у извјештајима.

Спроведене су ревизије 21 корисника буџета Републике код којих је по Закону обавезна финансијска ревизија сваке године, четири фонда социјалне заштите, те Консолидованог годишњег финансијског извјештаја за кориснике прихода буџета Републике Српске за 2021. годину.

----

Финансијске трансакције и информације приказане у Консолидованом годишњем финансијском извјештају за кориснике буџета Републике Српске за 2021. годину су у свим материјалним аспектима у складу са прописима којима су регулисане, рекао је главни ревизор Јово Радукић.

- Извршили смо ревизију усклађености активности, финансијских трансакција и информација исказаних у финансијским извјештајима са значајним законским и другим прописима - рекао је Радукић образлажући извјештаје Главне службе за ревизију јавног сектора о спроведеној финансијској ревизији Консолидованог годишњег финансијског извјештаја за кориснике буџета Српске за 2021. и годишњег ревизорског извјештаја за 2022. годину.

Он је истакао да су од 1. септембра 2021. године до 31. августа 2022. године спровођене финансијске ревизије у складу са плановима ревизијских активности.