latinica  ћирилица
29/03/2023 |  10:24 | Аутор: Агенције

Пегула у полуфиналу ВТА турнира у Мајамију

Америчка тенисерка Џесика Пегула пласирала се у полуфинале ВТА турнира у Мајамију, пошто је јутрос у четвртфиналу побиједила Рускињу Анастасију Потапову 4:6, 6:3, 7:6 (7:2).
Џесика Пегула (Фото: EPA-EFE/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH, илустрација) -
Џесика Пегула (Фото: EPA-EFE/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH, илустрација)

Меч је трајао два сата и 38 минута. Ово је био четврти међусобни дуел америчке и руске тенисерке, а четврти тријумф Пегуле, која је тренутно трећа на ВТА листи.

Пегула је повела 2:0 на старту првог сета, а онда је Потапова преокренула резултат и стигла до 5:2.

Американка је смањила на 5:4, а онда је Потапова направила нови брејк, искористила је трећу сет лопту и стигла је до 1:0.

Американка је бриљирала у другом сету, који је добила 6:3. Рускиња је у трећем сету водила 4:2 и 5:3, а онда је у десетом гему при резултату 5:4 имала двије меч лопте.

Америчка тенисерка успјела је да спасе обје меч лопте, а онда је у тај-брејку успјела да дође до побједе резултатом 7:2.

Пегула ће у полуфиналу играти са Казахстанком Еленом Рибакином, која је синоћ савладала Италијанку Мартину Тревизан 6:3, 6:0.

Преостала два четвртфинала ВТА турнира у Мајамију биће одиграна у ноћи између сриједе и четвртка, а састаће се Румунка Сорана Кирстеа и Бјелорускиња Арина Сабаленка, односно Чехиња Петра Квитова и Рускиња Екатерина Александрова.

ВТА турнир у Мајамију се игра за наградни фонд од 8,8 милиона долара.