latinica  ћирилица
29/03/2023 |  13:40 ⇒ 15:46 | Аутор: РТРС

Компанији М:тел сертификат за најбољу мобилну мрежу БиХ

Директор ИТ групе "Нет чек" Карлос Трокадо уручио је данас у Бањалуци директору компаније "М:тел" Јелени Триван сертификат за најбољу мобилну мрежу у БиХ у 2023. години.
Компанији М:тел сертификат за најбољу мобилну мрежу БиХ - Фото: РТРС
Компанији М:тел сертификат за најбољу мобилну мрежу БиХФото: РТРС

- Обавили смо мјерења у 37 градова на свим главним путевима и ауто-путевима у БиХ, прешавши укупно 4.539 километара, од којих је 2.117 било у градовима, а 2.422 километара су биле међуградске саобраћајнице и то нам је обезбиједило статистички релевантне показатеље када је ријеч о квалитету мрежа - рекао је Трокадо.

Трокадо, који је и предсједник "Нет чек интернешнел" нагласио је да је обављено и 45.000 провјера квалитета гласа и података, како би био оцијењен квалитет сваке мреже.

Како је нагласио, "М:тел" је од свих оператера имао најбоље резултате и од максималних 1.000 бодова освојио је импресивна 823 бода, што је за 56 бодова више од другопласираног оператера - "БХ мобајл", а 100 бодова више од трећепласираног оператера "ХТ еронет".

Генерални директор компаније "М:тел" Јелена Триван каже да је ово важно признање и да ова компанија има потребу да буде екстерно анализирана те да реномиране куће, које раде анализу "Дојче телекома","Свис телекома" виде и упуте их у то какав је квалитет мреже "М:тела".

- Нашим корисницима данас можемо да кажемо и званично да је анаима `Нет чека` показала да смо најбоља телекомуникациона кућа у БиХ и да наши корисници користе најбољу мрежу у свим категоријама. Свеједно да ли сте у граду или руралом подручју, корисници ће добири најбољу мрежу - рекла је Триванова и додала да су добијени резултати у рангу најбољих телекомуникационих копанија у свијету.

Компанија "Нет чек" основана је 1999. године са сједиштем у Њемачкој. Глобално препознатљива у сфери мјерења квалитета мобилних мрежа која утврђује квалитет мобилних мрежа.