latinica  ћирилица
29/03/2023 |  17:27 | Аутор: СРНА

Вулић: Најбитније да је буџет усвојен

Предсједавајућа Клуба посланика СНСД у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић изјавила је да је најбитније што је данас усвојен приједлог буџета БиХ за текућу годину и да ће запослени у институцијама БиХ на вријеме примати плате.
Сања Вулић - Фото: Уступљена фотографија
Сања ВулићФото: Уступљена фотографија

Вулићева је подсјетила да је већина посланика у Представничком дому подржала усвајање Приједлога закона о допуни Закона о платама и накнадама у институцијама БиХ и Приједлог закона о буџету институција БиХ и међународних обавеза БиХ за 2023. годину.

- Већина посланика је става да не треба да буду повећане плате изабраним и именованим званичницима - рекла је Вулићева новинарима.

Она је истакла да питање примања запослених у институцијама БиХ, укључујући именоване и изабране функционере, треба ријешити системски и дугорочно.

Вулићева је оцијенила да у дијалогу који ће о томе бити вођен у наредном периоду треба сагледати и све примједбе које су изнијете током данашње расправе у парламенту БиХ.

Вулићева је навела да је Клуб посланика СНСД био за оба законска приједлога, али није могла прогнозирати како ће се Дом народа Парламентарне скупштине БиХ сутра о њима изјаснити.

- Они одлучују за себе. Ми јесмо у координацији, два дома, али како ће гласати то зависи од њиховог договора и политичког става - закључила је Вулићева.