latinica  ћирилица
29/03/2023 |  18:42 ⇒ 20:28 | Аутор: РТРС

Тужилаштво затражило документацију у вези тениских терена; Вишковић: Покушај да се искомпромитује догађај (ВИДЕО)

По налогу Републичког јавног тужилаштва, МУП Српске затражио је документацију из Градске управе Бањалука, у вези са изградњом тениских терена за потребе АТП турнира Српска опен. Истрага је покренута на основу пријаве лидера Листе за правду и ред Небојше Вукановића против градоначелника Драшка Станивуковића и премијера Радована Вишковића.
Градилиште тениских терена за турнир "Српска опен" - Фото: РТРС
Градилиште тениских терена за турнир "Српска опен"Фото: РТРС

Ово је покушај да се искомпромитује догађај који ће високо позиционирати Републику Српску и Бањалуку, рекао је премијер Вишковић.

Мање од 20 дана Бањалуку и Републику Српску дијели од великог спортског догађаја. Улица Олимпијских побједника велико је градилиште, јер је вијест из Београда да ће град на Врбасу бити домаћин турнира.

"Српска опен" на којем ће учествовати и Новак Ђоковић, убрзала радове. Граде се објекти, а у финансирању овог капиталног пројекта учествују Влада и Град Бањалука. Премијер Вишковић се не осврће на оптужбе, јер каже да сви са нестрпљењем очекују почетак једног од најзначајнијих спортских догађаја у историји Бањалуке и Републике Српске.

- Како јуче, тако и данас, као сваки разуман и одговоран човјек, подржао бих долазак највећег тенисера свих времена Новака Ђоковића и осталих тениских звијезда, у дубоком увјерењу да ће током одржавања турнира Бањалука и Република Српска бити у центру пажње свјетске тениске јавности. Међутим, изгледа да то некима у Републици Српској веома смета јер се на све начине боре да умање и искомпромитују овај, велики спортски догађај, а самим тим и Бањалуку и Републику Српску - рекао је Вишковић.

Турнир ће, засигурно, Бањалуку и Републику Српску представити као доброг домаћина за људе из свих крајева свијета, што отвара многе могућности за сарадњу и привреду.

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић рекао је да су градске власти поштено радиле што ће, каже, потврдити и провјера документације у вези са изградњом објеката намијењених за одржавање тениског турнира Српска опен.

- Буду ли судови и тужилаштво радили све како треба биће то најчистији предмет у Српској. Једва чекам да то тужилаштво све прегледа и да онима који су подносили кажем "видите све је како треба" - истакао је Становуковић.

Турнир "Српска опен" највећи је догађај у историји спорта Републике Српске којег ће преносити више од 130 земаља свијета. На турниру, осим Новака Ђоковића, између осталих, учествоваће и Швајцарац Стан Вавринка, Француз Гаел Монфис, Американац Френсис Тиафо, Руси Kарен Хачанов и Андреј Рубљов, пети тенисер свијета, који брани трофеј, освојен прошле године у Београду.