latinica  ћирилица
29/03/2023 |  18:52 | Аутор: ТАНЈУГ

Пакистан: Најмање 11 људи погинуло у гужвама на подјели бесплатног брашна (ВИДЕО)

Најмање 11 људи, укључујући и жене, погинуло је, а на десетине су повријеђене посљедњих дана у пакистанској провинцији Пенџаб, у људским стампедима током покушаја да добију бесплатно брашно које дистрибуира влада, саопштиле су пакистанске власти.
Подјела хране у Пакистану (Фото: EPA-EFE/SHAHZAIB AKBER) -
Подјела хране у Пакистану (Фото: EPA-EFE/SHAHZAIB AKBER)

Смртни случајеви догодили су се када је много људи похрлило на владине дистрибутивне пунктове, пошто је пакистанска влада у недостатку новца увела шему бесплатног брашна за сиромашне, прије свега у провинцији Пенџаб, како би се изборила с нагло растућом инфлацијом, пренијела је агенција ПТИ.

Двије старије жене и један мушкарац погинули су у уторак, док је још 60 повријеђено у стампеду у центрима за бесплатно брашно у четири округа у јужном Пенџабу - Сахивал, Бахавалпур, Музафаргар и Окара. Други окрузи у којима су пријављени смртни случајеви су Фасаилабад, Јеханиан и Мултан.

Најмање двије особе су погинуле, а њих 56 повријеђено у стампеду током бесплатне дистрибуције брашна у пакистанском Сахивалу. Инцидент се догодио због лошег управљања дистрибуцијом угроженим лицима, пренијела је телевизија ЦТГН.

Полиција је окривљена да је изазвала хаос у центрима тако што је малтретирала и палицама насртала на грађане, који су чекали у дугим редовима да добију бесплатно брашно.