latinica  ћирилица
29/03/2023 |  20:56 ⇒ 30/03/2023 | 10:25 | Аутор: РТРС

Одржана донаторска модна ревија "Српска свадба" (ФОТО/ВИДЕО)

На донаторској модној ревији "Српска свадба", у организацији Фондације "Српска кућа", вечерас су у Бањалуци представљени реализовани циљеви пројекта рјешавања стамбеног питања вишечланим, социјално угроженим породицама у Републици Српској захваљујући којима је 16 дјеце добило кров над главом.
Донаторска модна ревија (фото:Б. Здриња) -
Донаторска модна ревија (фото:Б. Здриња)

Оснивачи фондације Горица Додик и Јелена Трнинић Милићевић су за годину дана уз помоћ донација институција, фирми и добрих људи успјеле да саграде и комплетно опреме три куће за породице Томић из Косјерева, Гамбелић из Невесиња и Бабић из Трна.

Донаторској ревији у Банском двору присуствовали су предсједник Републике Српске Милорад Додик, премијер Радован Вишковић, предсједник Народне скупштине Ненад Стевандић, министар здравља и социјалне заштите Ален Шеранић и генерални директор Универзитетског клиничког центра Владо Ђајић, као и велики број званица, партнера, донатора.

Донаторска модна ревија (фото:Б. Здриња)

Оснивач фондације Јелена Трнинић Милићевић рекла је да ће нову кућу добити и породица Савић из Бањалуке која има осморо дјеце.

Према њеним ријечима, свечане хаљине и одијела која су ношена на ревији су донације и биће поклоњене бањалучком Дому за дјецу и омладину без родитељског старања "Рада Врањешевић".

Директор Дома "Рада Врањешевић" Даријана Кецман рекла је да овај дом има седам матураната - пет дјевојака и два младића.

      View this post on Instagram

A post shared by Милорад Додик (@mdodik.official)

Савјетник градоначелника за културу и социјалну политику Мирна Савић Бањац подсјетила је да град Бањалука акцијама и дјеловањем обраћа пажњу на све категорије друштва, те да се подржавају здраве иницијативе које промовишу очување породице и останак на овим просторима.

Снимање серијала "Српска кућа" у којем ће у 12 епизода бити приказани сви изазови на путу ка реализацији циљева - да вишечлане социјално угрожене породице добију свој дом креће од понедјељка, 3. априла, док се премијера очекује у септембру.