latinica  ћирилица
29/03/2023 |  23:39 ⇒ 23:54 | Аутор: СРНА

Тегелтија: Блинкенова изјава резултат незнања или лоше намјере

Министар финансија и трезора у Савјету министара Зоран Тегелтија изјавио је да је Милорад Додик, као предсједник Републике Српске и несумњиви и неприкосновени лидер нашег народа, искључиво на путу интереса Српске, свих народа који живе у Републици Српској и свих вриједности које наш народ кроз историју баштини.
Зоран Тегелтија - Фото: РТРС
Зоран ТегелтијаФото: РТРС

Тегелтија је у изјави за Срну оцијенио да називати предсједника Додика особом на "ауторитарном путу", како је то урадио Ентони Блинкен, а у исто вријеме знати да је предсједник Додик побједник на демократским изборима које као такве препознају и САД, говори или о незнању или о лошој намјери.

- Радује ме што господин Блинкен наводи да ће се САД залагати за демократску и просперитетну будућност БиХ, јер је то будућност коју је до сада креирала политика предсједника Милорада Додика, никада се не одричући јасних интереса српског народа и Републике Српске и тако ће се и наставити без обзира како то тумачила администрација Амбасаде САД у БиХ - рекао је Тегелтија.

Амерички државни секретар Ентони Блинкен је на свом Твитер налогу коментарисао ситуацију у БиХ и споменуо Милорада Додика, предсједника Републике Српске.