latinica  ћирилица
30/03/2023 |  08:12 ⇒ 08:13 | Аутор: СРНА

Претежно суви коловози

Саобраћај се на већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ одвија по претежно сувим коловозима, повећана је опасност од одрона у усјецима, а у котлинама мјестимично има магле, саопштио је Ауто-мото савез Републике Српске.
Стање на путевима - Фото: РТРС
Стање на путевимаФото: РТРС

Посједовање зимске опреме законски је обавезно до 1. априла.

На магистралном путу Брчко-Бијељина и на регионалном путу Стари Угљевик-Главичице, због санације, саобраћај се одвија успорено уз повремене краткотрајне прекиде. Успорен саобраћај због радова је и на дијелу магистралног пута Жегуља-Љубиње, дионица Подврсник-Љубиње.

Режим у одвијању саобраћаја измијењен је због радова на дионици магистралног пута Брод на Дрини-Врба у тунелу Чемерно, те у тунелу Сијерачке стијене на магистралном путу Добро Поље-Миљевина.

Због уклањања објекта и санације клизишта на дионици регионалног пута Србац-Горња Вијака, у Улици Владе Винчића, долази до привремене обуставе саобраћаја сваким радним даном и суботом од 7.00 до 17.00 часова.

Измјене су и на путним правцима Приједор-Козарац због изградње ауто-пута, затим Градишка-Нова Топола-Клашнице, Брод на Дрини /Фоча/-Хум /Шћепан Поље/, код Добоја гдје је у току градња ауто-пута.

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта вози се успорено.

Због оштећења мостова преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима, обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

Измјене у саобраћају су и на путевима Стари Угљевик-Главичице и Фоча-Горажде у Филиповићима.

Вангабаритни превоз креће се путевима Станић Ријека-гранични прелаз Брод, Леденице-Црквина-гранични прелаз Шамац, Каруше-Брод и Поребрице-Лепница. Возачима се савјетује да на тим дионицама возе опрезније и поштују упутства овлаштених лица из пратње.

У ФБиХ је због радова на санацији клизишта и даље у оба смјера је затворена Зеничка заобилазница на ауто-путу А-1.

Од 9.00 до 15.00 часова биће затворен тунел Караула због радова, а возила ће се усмјеравати старим путем дужине четири километра.

Од 8.00 до 17.00 часова због постављања завршног слоја асфалта за саобраћај ће бити затворена дионица регионалног пута Сребреник-Ораховица Доња у мјесту Ораховица Горња, а возила ће се усмјеравати на пут Сребреник-Буква-Грачаница.

Због санационих радова затворен је мост на улазу у Немилу, а возила ће у наредном периоду саобраћати преко раскрснице у Топчић Пољу.

Спорије због радова током дана саобраћа се у Доњој Јабланици, на путу Чевљановићи-Нишићи, на улазу у Столац из смјера Мостара, затим на скретању за Ораховицу на подручју Коњица, те на раскрсници Горња Калесија-Сапна.

На дионици регионалног пута од мјеста Равно према магистралном путу Љубиње-Требиње саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце.

Спорије због радова током дана саобраћа се на путним правцима Јабланица-Мостар /у Доњој Јабланици/, Чевљановићи-Нишићи, на улазу у Столац /из смјера Мостара/, као и на раскрсници Горња Калесија-Сапна.

На граничним прелазима нема дужих задржавања. /крај/сђп