latinica  ћирилица
30/03/2023 |  10:30 ⇒ 10:33 | Аутор: ТАНЈУГ

Филм "Муње опет!" поздрављен овацијама на премијери

Филм "Муње опет!", наставак култне комедије "Муње!", премијерно је приказан у испуњеној Мтс дворани, гдjе је ауторска и глумачка екипа награђена овацијама.
Филм Муње опет! (Фото: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ) -
Филм Муње опет! (Фото: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ)

Београдска публика је синоћ вишеминутним бурним аплаузима поздравила филм редитеља Раше Андрића и сценаристе Срђе Анђелића, који је послије више од 20 година поново окупио глумце Бориса Миливојевића, Сергеја Трифуновића, Николу Ђуричка, Мају Манџуку, Милицу Вујовић и друге.

Поред њих, осим Анђелића, публици су се послије пројекције поклонили глумци Сека Саблић, Драган Маринковић Маца, Ивана Зечевић, Марко Павловић, Владимир Ковачевић, Иван Ивановић Ђус и бројни други.

Одсутни Ђуричко је послао кратак видео из САД, у којем се појавио у лику Гојка.

Прошле су године, а код Попа и Марета, ликова које поново играју Трифуновић и Миливојевић, све је исто, пошто нема ни дјевојака, ни кеша ни доживљаја, али их разбуди када им Гојко украде дио старог хита и позајми популарној певачици Мили Сили.

Када Гојко организује прославу годишњице матуре, Поп и Маре као једини непозвани морају код њега у Беч, а на том путу срећу разнолике ликове, међу којима "младе шампионе хемије" и бившу разредну Смиљу Тортуру.

Павловић је новинарима на црвеном тепиху рекао да му је част што се нашао у друштву легендарних имена српског глумишта и да у филму игра хемичара који "у сукобу генерација" долази у контакт са Маретом и Попом.

- Први дио је био легендаран. Мислим да ће и други да испуни сва очекивања и да ће да буде заокружена прича Марета и Попа, а самим тим и свих осталих - рекао је Павловић.

Музику за "Муње опет!" радили су Цоби, Визељ, Сицпинкер, Саша, Бејби Моторола, Прти БеГе и други.

"Муње опет!" су синоћ имале додатне пројекције у Мтс дворани и синеплексу Галерија, а редовно биоскопско приказивање филма почиње од 30. марта.