latinica  ћирилица
30/03/2023 |  11:24 ⇒ 13:21 | Аутор: СРНА

Вулић: Додик лидер који не подлијеже утицају било кога, па ни америчких званичника

ШеФ Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламемтарне скупштине БиХ Сања Вулић изјавила је да би амерички државни секретар Ентони Блинкен, с обзиром на функцију коју обавља, требао одговорно да се бави својим послом, а не да се претвара у проточни бојлер дезинформација које пласирају инсталирани Бошњаци у канцеларији Амбасаде САД у Сарајеву.
Сања Вулић - Фото: Уступљена фотографија
Сања ВулићФото: Уступљена фотографија

- Да су стварне поруке институција Републике Српске дошле до Блинкеновог политички острашћеног мозга никада не би овако писао о лидеру којег народ годинама бира на слободним и демократским изборима. Не само Блинкену, већ и многим америчким званичницима који се упорно мијешају у унутрашње прилике у Српској и БиХ највише смета чињеница што је /предсједник Републике Српске/ Милорад Додик лидер са карактером који не може нико пољуљати, купити, понизити, нити преплашити. Додик је лидер који не подлијеже утицају било кога, па ни америчких званичника који мисле и желе само лоше Републици Српској - нагласила је Вулићева за Срну.

Истичући да Додик једино и само одговара грађанима Републике Српске, Вулићева је рекла да Блинкен има карактера и одговорности, дошао би у Републику Српску и сагледао стварну страну приче.

- Умјесто што пише коментаре примјереније би било да упути интерну ревизију и службу за контролу дипломатских активности у Амбасаду САД у БиХ, те провјере ко, шта, и како ради, јер када једна Влада не комуницира са вашим особљем нешто ту дефинитивно има и одлука није донесена тек тако и из хира, већ са великим разлогом - поручила је Вулићева.

Амерички државни секретар Ентони Блинкен навео је на "Твитеру" да "напади предсједника Републике Српске Милорада Додика на основна права и слободе у Републици Српској показују да је на ауторитарном путу предсједника Русије Владимира Путина", те да "Стејт департмент, којег заступа амбасадор Мајкл Марфи, наставља да се залаже за демократску и просперитетну будућност коју сви грађани БиХ заслужују".