latinica  ћирилица
30/03/2023 |  12:17 ⇒ 14:49 | Аутор: РТРС

МУП Српске представио персонализовану паметну картицу (ФОТО)

Министарство унутрашњих послова Републике Српске представило је нову персонализовану паметну картицу - службену легитимацију и идентификациони документ за своје припаднике, чиме се повећава ниво безбједности информационо-комуникационе инфраструктуре МУП-а.
МУП Српске - Фото: РТРС
МУП СрпскеФото: РТРС

Пројекат је развила МУП-ова Управа за информационо-комуникационе технологије, а спроведен је уз техничку подршку Делегације Европске комисије у БиХ кроз ИПА фондове.

Фото: РТРС

Синиша Кострешевић директор Полиције Републике Српске рекао је да је МУП прва агенција за спровођење закона у БиХ која је увела нове идентификационе картице, а циљ је да припадницима полиције и државним службеницима буде омогућен сигуран приступ електронским базама.

      View this post on Instagram

A post shared by MUP Republike Srpske (@mup.srpske)

- Нове картице су са чипом које имају посебну јединицу ID број. Додана је и машински читљива зона која садржи податке које се моге генерисати из информационог система који служи за израду ових докумената - навела је Дивна Ловрић Бојанић начелник управе за информационо-комуникационе технологије у МУП-у Републике Српске.