latinica  ћирилица
30/03/2023 |  13:54 ⇒ 14:02 | Аутор: СРНА

Стевандић: И даље ћемо инсистирати на неутралности Српске

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић изјавио је данас у Бањалуци да ће Српска и даље инсистирати на неутралности према украјинском сукобу, јер јој је циљ да штити своје интересе.
Ненад Стевандић - Фото: РТРС
Ненад СтевандићФото: РТРС

- Ако штитите свој интерес и имате карактер, логично је да се то не уклапа са политиком већих и моћних земаља. Зато су упућене критике предсједнику Српске Милораду Додику - рекао је новинарима Стевандић коментаришући наводе америчког државног секретара САД Ентонија Блинкена да "напади предсједника Републике Српске Милорада Додика на основна права и слободе у Републици Српској показују да је на ауторитарном путу предсједника Русије Владимира Путина".

Стевандић каже да Српска покушава да буде неутрална, те да се то третира као проруска политика што је проблем.

Он је подсјетио да Република Српска није прекинула сарадњу са САД и Великом Британијом, него да не жели да се поједини амбасадори понашају као колонијални управници и мијешају у унутрашња питања.

Када је ријеч о Нацрту измјена и допуна Кривичног закона, Стевандић је рекао да је потребно уредити јавни и медијски простор, те да ће организовати стручну конференцију о овом закону.