latinica  ћирилица
30/03/2023 |  14:01 | Аутор: СРНА

Министар одбране Србије најавио нову опрему и наоружање

Министар одбране Србије Милош Вучевић рекао је да ће Србија наставити са оснаживањем свог ваздухопловства и војске, те најавио да ће стићи и нова опрема, ново наоружање и да ће бити снажнија цијела Војска Србије, Ратно ваздухопловство и ПВО.
Милош Вучевић (Фото: TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE / DARIMIR BANDA/ nr) -
Милош Вучевић (Фото: TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE / DARIMIR BANDA/ nr)

Приликом обиласка 98. ваздухопловне бригаде на војном аеродрому "Морава" у Рашком округу, он је рекао да се увјерио да је Војска Србије, 98. ваздухопловна бригада и цијели вид Ратног ваздухопловства и ПВО заиста напредовао претходних година и добијао нешто што раније Србија није имала.

- Уводило се савремено наоружање и војна опрема. Вјерујем да ћемо имати добре вијести за Војску Србије, рекао бих и за цијелу државу да ће нам стићи нова опрема, ново наоружање и да ће цијела Војска Србије, Ратно ваздухопловство и ПВО, тиме и 98. ваздухопловна бригада бити снажнија - истакао је Вучевић.

Он је рекао да ће се радити на стварању још бољих услова да добију нове младе пилоте, авио-механичаре, подофицире, војнике, саопштено је из Министарства одбране Србије.

- Да завршимо инфраструктурне радове, да опрема која је скупа, квалитетна, убојита буде чувана у најбољим условима у инфраструктури какву она заслужује да има. Задовољан сам и поносан, а свјестан свих оних изазова са којима треба даље да радимо - рекао је Вучевић.

Он је напоменуо да је славна 98. ваздухопловна бригада увијек била на висини задатка и чувала отаџбину у најтежим и најодлучнијим тренуцима.