latinica  ћирилица
30/03/2023 |  14:24 ⇒ 19:51 | Аутор: РТРС

Влада донијела одлуку о оснивању Средње школе унутрашњих послова

Влада Републике Српске донијела је данас одлуку о оснивању Јавне установе Средње школе унутрашњих послова.
Влада Републике Српске - Фото: Уступљена фотографија
Влада Републике СрпскеФото: Уступљена фотографија

Разлози за оснивање ове школе су дугорочно рјешење питања људских ресурса у Министарству унутрашњих послова, наставак традиције средњошколског полицијског образовања и омогућавање наставка полицијског школовања на високошколским институцијама, саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.

Претходно је Комисија за утврђивање испуњености услова за оснивање Средње школе унутрашњих послова Министарства просвјете и културе утврдила да су испуњени услови за оснивање школе с обзиром да постоји потреба за школовањем у занимању полицајац - техничар за полицијске послове, да су обезбијеђена средства за оснивање и рад школе, простор, опрема и наставна средства у складу са педагошким стандардима и нормативима, потребан број наставника и стручних сарадника, обезбијеђени услови за обављање практичне наставе, фискултурна сала и најмање једно игралиште на отвореном, наводи се у саопштењу.

Упис ученика у школску 2023/24. годину у Средњу школу унутрашњих послова биће дефинисан конкурсом које ће расписати сама установа.

Влада Републике Српске усвојила је данас и одлуку о броју студената који се уписују у прву годину студија првог и другог циклуса у академској 2023/24. години на јавним високошколским установама.

Влада је донијела одлуку о изради Стратегије управљања минералним сировинама Републике Српске за период 2024-2033. година.

Влада Српске усвојила је, на приједлог Републичког штаба за ванредне ситуације, Уредбу о начину извршавања мјера за спречавање и сузбијање заразне болести ковид 19, којом се уређује начин извршавања мјера за спречавање и сузбијање заразног обољења изазваног ковидом.

Опширније о данашњој сједници Владе Српске можете прочитати овдје.