latinica  ћирилица
30/03/2023 |  15:55 ⇒ 19:50 | Аутор: РТРС

Руска Амбасада у БиХ: Путинов пут представља истинску независност и суверенитет

Пут руског предсједника Владимира Путина јесте пут ка истинској независности и суверенитету, наводи се у коментару и реаговању Амбасаде Руске Федерације у БиХ на оптужбе америчког државног секретара Ентони Блинкена.
Амбасаде Руске Федерације у Босни и Херцеговини (фото: facebook.com/rusembbih) -
Амбасаде Руске Федерације у Босни и Херцеговини (фото: facebook.com/rusembbih)

Коментар руске Амбасаде у БиХ преносимо у цијелости:

Државни секретар САД Ентони Блинкен у свом твиту спомиње пут руског предсједника Владимира Путина те назива тај пут "ауторитарним". У ствари то јесте пут ка истинској независности и суверенитету. Пут да се постане свјесним својих националних и егзистенцијалних интереса. Пут ка разумијевању на какав начин их треба бранити.

Ако се крене путем Бајдена онда се на крају дође дегенеративном безумљу, када се више не прави разлика између истине и лажи са лицемјерством. Између демократије и слободе са једне стране и ропства и понижења са друге. И онда се почиње причати са призрацима и са празнином.

Пут Путина подржава огромна већина становништва Русије. Пут Бајдена - рекордно низак број Американаца.

Онда, господине државни секретару - изволите - храбро идите - Путем Бајдена!

Узгред речено, о демократији. Тврде да је најбољу књигу о демократији у Америци написао странац. Када се упознајеш са неким текстовима учесника Самита за демократију, онда стекнеш чврсто увјерење да их написала вјештачка интелигенција.

Али све је у њима вјештачко па нема никакве интелигенције. Само да се задовољи џиновски, аутохипнотизирајући амерички его.

Али када се интелект укључује онда испадају сасвим неочекивани резултати за организаторе - скоро половина учесника је одбила да се придруже завршном документу овог сумњивог скупа или његовим појединим ставовима.

Али Вашингтон не попушта - ради подршке демократије се издвајају наредни милиони зеленог папира. У ствари то јесте први знак државе у банкротству, када све проблеме рјешавају уз помоћ машине за штампање новца.

Демократија у Америци? Немојте насмијавати наше папуче!