latinica  ћирилица
30/03/2023 |  16:17 ⇒ 16:18 | Аутор: СРНА

Петровић: Производни биланс биће повећан за 30 одсто

Генерални директор Електропривреде Републике Српске Лука Петровић рекао је да ће производни биланс овог предузећа бити повећан за 30 одсто реализацијом шест актуелних пројеката изградње енергетских објеката из обновљивих извора.
Лука Петровић - Фото: РТРС
Лука ПетровићФото: РТРС

Током радног састанка управа Електропривреде Републике Српске и Електрокрајине у Бањалуци, Петровић се осврнуо на стање на регионалном и домаћем тржишту електричне енергије, те нагласио позитивну позицију Електропривреде Српске у тим процесима.

Петровић је оцијенио је да је Управа Електрокрајине Бањалука са директором Драганом Чавићем у протеклом периоду спровела многе позитивне активности и имала домаћински приступ у уређењу стања у овом предузећу, због чега и даље има његову подршку.

Чавић је нагласио да је ово предузеће, упркос многим изазовима, у протекле двије године успјело остварити позитиван пословни резултат, захваљујући мјерама финансијске консолидације и смањења непродуктивних расхода, саопштено је из Електрокрајине.

Учесници састанка су се сагласили о потреби свеобухватне реконструкције и модернизације дистрибутивне мреже с циљем додатног унапређења квалитета испоруке електричне енергије и увођења свих корисника у систем даљинског управљања.

Теме састанка били су планови пословања Електропривреде Републике Српске и Електрокрајине за ову годину, те анализа стања и пословних активности зависних предузећа у оквиру овог система.

На састанку је констатовано да су сва зависна предузећа у оквиру Мјешовитог холдинга Електропривреда Републике Српске у 2022. години остварила позитивне пословне резултате, те је указано на кључне активности на реализацији планова за ову годину.