latinica  ћирилица
30/03/2023 |  18:22 | Аутор: СРНА

Брадара предложила Никшића за премијера ФБиХ

Нермин Никшић /СДП-а БиХ/ предложен је за премијера Федерације БиХ, наводи се у одлуци о именовању федералне Владе коју је данас донијела предсједник ФБиХ Лидија Брадара.
Нермин Никшић - Фото: РТРС
Нермин НикшићФото: РТРС

У одлуци, која је у посједу Срне, наводи се да је за министра финансија предложен Тони Краљевић, а за министра развоја, предузетништва и занатства Војин Мијатовић, који ће бити и замјеници премијера.

За министра унутрашњих послова предложен је Алмин Хоповац, за министра правде Ведран Шкобић, за министра енергије, рударства и индустрије предложен Адис Бубало, а за министра културе и спорта Сања Влаисављевић.

Предложено је да министар саобраћаја и комуникација буде Андријана Катић, министар расељених особа и избјеглица Нерин Диздар, министра за питања ратних ветерана и инвалида Хасан Ханџић, а министар здравства Миленко Беванда.

Дужност министра образовања и науке требало би да обавља Ведран Лакић, министра трговине Анел Кљако, министра рада и социјалне политике Аднан Делић, министра животне средине и туризма Насиха Поздер, министра просторног уређења Жељко Недић и министра пољопривреде, водопривреде и шумарства Зухад Порчић.

Из Кабинета предсједника ФБиХ Срни је речено да ће одлука ујутро бити достављена потпредсједницима који би треба да дају сагласност.

Након што буде дата сагласност, одлука ће бити упућена Представничком дому Парламента ФБиХ на усвајање који има рок да је прихвати до 6. априла.

Брадара је данас имала и састанак са предсједником СДП-а БиХ Нермином Никшићем.