latinica  ћирилица
30/03/2023 |  18:32 ⇒ 19:58 | Аутор: РТРС

Нове трзавице у опозицији; Требињски ПДП и Вукановић на удару Јелене Тривић (ВИДЕО)

Народни фронт Јелене Тривић није ни формиран а већ је покренуо унутаропозиционе трансфере. Први на удару нашао се требињски ПДП, а поштеђен није ни Небојша Вукановић који је Тривићевој био највећа подршка.
Јелена Тривић - Фото: РТРС
Јелена ТривићФото: РТРС

Иако опозиција у Јелени Тривић није видјела конкуренцију већ партнера, на терену друга прича. Први ударац задала је својој партији ПДП-у и то у Требињу. Готово комплетан Градски одбор , на челуз са предсједником, преко ноћи је прешао у табор Јелене Тривић.

- Мој основни разлог и што сам се укључио у страну јесте што сам против политике симбиозе, како на локалном тако и републичком нивоу - рекао је Борјан.

Нико се, бар јавно, није надао да ће Тривићева чланство приграбити и од Небојше Вукановића. Тако су бивши чланови Листе за правду и ред из Зворника најавили прелазак у Народни фронт.

- Ја да сам урадио нешто слично госпођа Тривић би направила хаос. Рецимо да сам ја узео Бегића када је њу пљувао то би био хаос. Не замјерам јој, она хоће нову структуру - каже Вукановић.

Није Вукановић разочаран само Јеленом Тривић него и СДС-овм Александром Пандуревић.

- Јако ме повриједило гостовање Александре Пандуревић на Н1 телевизији гдје је рекла да смо ми непријатељи СДС-у као СНСД. Тако ме изврјеђала на најгрубљи начин - додао је Вукановић.

На све ово ћути врх ПДП-а иако је на југу Српске практично остао без страначког руководства. Сазнајемо да ће "окрњени" Градски одбор ПДП-а у Требињу, о расколу у властитим редовима, расправљати у понедјељак.