latinica  ћирилица
30/03/2023 |  20:53 | Аутор: РТС

Видић поново кандидат за Кућу славних Премијер лиге

Немања Видић, дугогодишни капитен Манчестер јунајтеда, налази се са још 14 бивших асова најјаче лиге на планети на листи кандидата за Кућу славних Премијер лиге.
Немања Видић (Фото: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ nr, илустрација) -
Немања Видић (Фото: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ nr, илустрација)

Званично најјача лига на свијету објавила је списак од 15 кандидата на коме између осталог налази Србин Hемања Видић, а друштво му праве: Тони Адамс, Сол Кембел, Мајкл Керик, Петр Чех, Енди Кол, Ешли Кол, Џермејн Дефо, Лес Фердинад, Рио Фердинанд, Роби Фаулер, Гери Невил, Мајкл Овен, Џон Тери и Јаја Туре.

Други странац капитен у историји Манчестер јунајтеда важи за једног од најбољих дефанзиваца свијета свих времена, односно енглеске Премијер лиге.

Видић је за седам и по година на "Олд трафорду" забиљежио 300 наступа, уз 21 постигнут гол.

Са "црвеним ђаволима" освојио је пет титула Премијер лиге, Лигу шампиона, ФИФА Свјетско првенство за клубове, три Лига купа и пет Комјунити шилда, док је два пута проглашен играчем сезоне.

Премијер лига је Кућу славних установила прије двије године. Видић је један од кандидата био и у претходна два наврата. У саопштењу се наводи да ће навијачи моћи да гласају до 10. априла. Свечана церемонија биће одржана у мају.