latinica  ћирилица
30/03/2023 |  22:16 | Аутор: РТРС

Бањалука: Усвојен ребаланс буџета

Одборници Скупштине града Бањалука усвојили су ребаланс буџета за 2023. годину, чиме је омогућено да претходно одобрена кредитна средства постану оперативна.
Бањалука-Скупштина града - Фото: РТРС
Бањалука-Скупштина градаФото: РТРС

- Усвојили смо ребаланс буџета, који треба да омогући да се организује турнир са свом пратећом инфраструктуром, почевши од организације, па до саобраћајне, комуналне инфраструктуре и дворане, коју је потребно да завршимо прије самог почетка - рекао је предсједник Скупштине града Љубо Нинковић. 

Градски менаџер Бојан Кресојевић оцијенио је да је ребаланс буџета од великог значаја за реализацију капиталних улагања, истичући да је ту 10 милиона КМ за изградњу спортске дворане путем капиталног гранта Тениском савезу Републике Српске, објављено је на сајту града Бањалука.

- У Парку Младен Стојановић радови напредују врло интензивном динамиком и због тога је било важно да ова одлука данас буде донесена како би Бањалука спремно дочекала АТП 250 "Српска опен" - истакао је Кресојевић.

Кресојевић је навео и да је усвојен амандман градоначелника Драшка Станивуковића да се инфраструктура која се гради за предстојећи АТП турнир уступа Тениском савезу Републике Српске на двије године.

Усвојена је и одлука контроле паркирања на мјестима резервисаним за лица са инвалидитетом и повећане казне за кршење ових правила са 40 на 200 КМ.

Одборници су усвојили и Стратегију демографског развоја, као први корак на очувању породице и народа, програм развоја спорта са приоритетним областима за 2023. годину, те календаре културних и туристичких манифестација за текућу годину.