latinica  ћирилица
31/03/2023 |  07:55 ⇒ 07:57 | Аутор: ТАНЈУГ

САД: Подигнута оптужница против Брајана Волша за убиство супруге Ане Волш

Велика порота округа Норфолк оптужила је Брајана Волша (48) из Кохасета у америчкој држави Масачусетс за убиство супруге Ане Волш, Американке спрског поријекла, која је нестала у јануару, након што су власти пронашле доказе да је убио и раскомадао супругу и ријешио се остатака тијела, потврдило је Окружно тужилаштво у Норфолку.
Судски чекић (Фото: EPA-EFE/Andrew Harnik, илустрација) -
Судски чекић (Фото: EPA-EFE/Andrew Harnik, илустрација)

Велика порота оптужила је у четвртак Волша и да је довео у заблуду полицијску истрагу и на тај начин ометао спровођење правде, као и за непрописно преношење тијела, саопштила је канцеларија тужилаштва, објавио је Си-Би-Ес њуз.

Уколико Волш буде осуђен за убиство првог степена, суочиће се са казном доживотног затвора без могућности условног отпуста, пренио је Фокс њуз.

Како се наводи, подизање оптужнице против Волша премjешта случај у Виши суд у Норфолку, гдjе ће отпочети суђење наредних седмица, а тачан датум још није одређен.

Ана Волш, 39-годишња Американка српског поријекла, мајка троје дјеце из Масачусетса, води се као нестала од новогодишње ноћи.

Њен супруг је рекао да је кренула на међународни аеродром Логан у Бостону да би летјела за Вашингтон ради посла, али нема доказа да је ушла у авион.

Тијело Ане Волш још није пронађено.

Тужилац Норфолка објавио је у јануару да је Брајан Волш оптужен за убиство своје жене. Он се на суђењу изјаснио да није крив.

Истражитељи су пронашли крв и крвави нож у подруму куће породице Волш, а, према изворима Си-Ен-Ен-а, у историји интернет претрага на уређајима Брајана Волша пронађено је да је тражио "како се ријешити тијела жене од 52 килограма" и "како раскомадати тијело".

Волш је тада потрошио и стотине долара на куповину средстава за чишћење.

На депонији и у контејнерима који се налазе у близини зграде у којој живи Брајанова мајка Дајана, пронађени су предмети који су такође предмет истраге.

Волш је од раније био у кућном притвору због федералне осуде која је укључивала шему продаје лажних слика Ендија Ворхола.

Он се изјаснио кривим за интернет превару и незаконите новчане трансакције, известио је ЦБС Бостон.