latinica  ћирилица
31/03/2023 |  07:59 ⇒ 08:02 | Аутор: СРНА

Избјегавати ризична претицања у саобраћају

На већини путева у Републици Српској и ФБиХ саобраћај се одвија без застоја и посебних ограничења, осим на дионицама гдје су у току радови, а возачима се савјетује да прилагоде брзину и избјегавају ризична претицања, саопштио је Ауто-мото савез Републике Српске.
Саобраћај - Фото: РТРС
СаобраћајФото: РТРС

На магистралном путу Брчко-Бијељина и на регионалном путу Стари Угљевик-Главичице, због санације, саобраћај се одвија успорено уз повремене краткотрајне прекиде. Успорен саобраћај због радова је и на дијелу магистралног пута Жегуља-Љубиње, дионица Подврсник-Љубиње.

Режим у одвијању саобраћаја измијењен је због радова на дионици магистралног пута Брод на Дрини-Врба у тунелу Чемерно, те у тунелу Сијерачке стијене на магистралном путу Добро Поље-Миљевина.

Због уклањања објекта и санације клизишта на дионици регионалног пута Србац-Горња Вијака, у Улици Владе Винчића, долази до привремене обуставе саобраћаја сваким радним даном и суботом од 7.00 до 17.00 часова.

Измјене су и на путним правцима Приједор-Козарац због изградње ауто-пута, затим Градишка-Нова Топола-Клашнице, Брод на Дрини /Фоча/-Хум /Шћепан Поље/, код Добоја гдје је у току градња ауто-пута.

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта вози се успорено.

Због оштећења мостова преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима, обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

Измјене у саобраћају су и на путевима Стари Угљевик-Главичице и Фоча-Горажде у Филиповићима.

Вангабаритни превоз креће се путевима Станић Ријека-гранични прелаз Брод, Леденице-Црквина-гранични прелаз Шамац, Каруше-Брод и Поребрице-Лепница. Возачима се савјетује да на тим дионицама возе опрезније и поштују упутства овлаштених лица из пратње.

У ФБиХ је због радова на санацији клизишта и даље у оба смјера је затворена Зеничка заобилазница на ауто-путу А-1.

Због санационих радова затворен је мост на улазу у Немилу, а возила ће у наредном периоду саобраћати преко раскрснице у Топчић Пољу.

Спорије због радова током дана саобраћа се у Доњој Јабланици, на путу Чевљановићи-Нишићи, на улазу у Столац из смјера Мостара, затим на скретању за Ораховицу на подручју Коњица, те на раскрсници Горња Калесија-Сапна.

На дионици регионалног пута од мјеста Равно према магистралном путу Љубиње-Требиње саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.