latinica  ћирилица
31/03/2023 |  10:41 ⇒ 13:12 | Аутор: РТРС

Врховац у Бечу; Велико интересовање за улагања у Српску

Инвестиционо-развојна банка Републике Српске наставила је са активностима снажне промоције потенцијала Републике Српске, с циљем привлачења квалитетних страних улагања.
ИРБ Српске - снажна промоција потенцијала Српске - Фото: Уступљена фотографија
ИРБ Српске - снажна промоција потенцијала СрпскеФото: Уступљена фотографија

В.д. директора Дражен Врховац боравио је у дводневној посјети Бечу, гдје је заједно са шефом Представништва Републике Српске у Бечу Младеном Филиповићем, а на позив аустријских привредника, одржао три састанка са привредницима, који су показали велико интересовање за улагање у Републику Српску и наше општине, саопштено је из ИРБ-а Републике Српске.

Врховац је аустријске привреднике упознао са активностима које ИРБ спроводи на пољу привлачења страних инвестиција, те им представио инвестиционе профиле Републике Српске и профиле наше 64 општине.

- Ово је наша друга посјета Бечу. Изузетно сам задовољан овим састанцима, али и исходом прошлогодишњих сусрета који су резултирали константним позивима и интересовањем из Аустрије, као и доласком једне аустријске компаније на преговоре у Приједор. Многе привреднике смо, у складу са афинитетима за улагање, спојили са представницима наших локалних заједница - рекао је Врховац.

Током састанака било је ријечи и о међународном привредном форуму, који ће Инвестиционо-развојна банка Републике Српске организовати на јесен у Бањалуци, а за који су до сада интересовање, осим аустријских, показали и инвеститори из Италије, Мађарске и Руске Федерације.

У склопу посјете Бечу Врховац је, на позив амбасадора БиХ при ОЕБС Синише Бенцуна, присуствовао и пријему у Музеју војне историје за више од 150 званица из дипломатске заједнице у Бечу, а који је услиједио након што је одржана затварајућа пленарна сједница у оквиру четворомјесечног предсједавања БиХ Форумом за безбједносну сарадњу у оквиру ОЕБС са сједиштем у Бечу.