latinica  ћирилица
31/03/2023 |  11:16 ⇒ 17:22 | Аутор: РТРС

Милићи обиљежавају Дан општине; Уручене награде и признања (ФОТО/ВИДЕО)

Премијер Републике Српске Радован Вишковић данас је у Милићима, поводом Дана општине - 31. марта, положио вијенац палим српским борцима у Одбрамбено-отаџбинском рату на Централни споменик у Парку великана.
Уручења признања у Милићима - Фото: РТРС
Уручења признања у МилићимаФото: РТРС

Пошту палим српским јунацима одали су и општински званичници, као и представници организација проистеклих из Одбрамбено-отаџбинског рата.

Вишковић је истакао да се поносом може рећи да је ова општина за 31 годину постојања изградила све потребне институције за нормалан живот грађана и најавио да ће Влада наставити са радом на стварању нових радних мјеста која ће запосленима омогућити услове да остану и опстану у овој локалној заједници.

- Треба да наше школе, обданишта и вртићи буду пуни дјеце и онда ћемо рећи да смо успјели - рекао је Вишковић. 

Начелник Милића Марко Савић истакао је да су борци који су изнијели терет Одбрамбено-отаџбинског рата најзаслужнији за очување ове општине, као и одбрану цијеле Републике Српске.

- 231 борац са територије Милића положио свој живот за одбрану Републике Српске и очување ове општине - подсјетио је Савић.

Обиљежавање Дана општине настављено je у сали Скупштине општине радним састанком са амбасадором Руске Федерације у БиХ Игором Калабуховом.

Фото: РТРС

Калабухов је рекао је да је данас договорено братимљење општине Милићи и руског града Новоуљановска и истакао да ће се оваквим везама пријатељство српског и руског народа појачати и потврдити конкретним дјелима за добробит људи.

Калабухов је истакао да је посебно задовољан због разговора, практичне и конкретне сарадње, те живих и перспективних односа српског и руског народа.

Начелник општине Милићи Марко Савић рекао је новинарима да ће се у наредном периоду радити на успостављању односа Милића и Новоуљановска, њиховој градњи и развијању на обострано задовољство, као и на реализацији неких других пројеката.

На свечаној сједници уручене су општинске награде и признања појединцима, институцијама, удружењима и организацијама који су допринијели развоју Милића у прошлој години.

Признање "Златни грб општине Милићи" са признањем "Повеља општине Милићи", уручено је Јавној установи "Воде Републике Српске" и Покрајинској влади Војводине.

Фото: РТРС

"Грб општине Милићи" са признањем "Повеља општине Милићи" додијељени су и Организацији резервних војних старешина Нова Пазова на челу са предсједником Зденком Гашићем, те Миливоју Ћирковићу и Браниславу Спасојевићу.

"Златна повеља општине Милићи" постхумно је додијељена Радомиру Димитрићу. "Посебна повеља општине Милићи" уручена је уручена трговини и пекари "САН", а "Повељу општине Милићи" добила је "Призма".

У програму обиљежавања Дана општине посјетили су и новоизграђену производну халу у Индустријској зони Подгора.

Фото: РТРС