latinica  ћирилица
31/03/2023 |  11:17 ⇒ 11:20 | Аутор: СРНА

Брадара прослиједила одлуку о Влади ФБиХ

Предсједник Федерације БиХ Лидија Брадара потврдила је да је одлуку о именовању Владе ФБиХ прослиједила на сагласност потпредсједницима Игору Стојановићу и Рефику Ленди.
Влада ФБиХ (архива) -
Влада ФБиХ (архива)

Брадара је изразила наду да ће потпредсједници дати сагласност на ту одлуку како би могла бити заказана сједница Представничког дома Парламента ФБиХ и у законском року именована нова влада.

Нермин Никшић /СДП-а БиХ/ предложен је за премијера ФБиХ, наводи се у одлуци о именовању федералне владе. 

За министра финансија предложен Тони Краљевић, а за министра развоја, предузетништва и занатства Војин Мијатовић, који ће бити и замјеници премијера.

За министра унутрашњих послова предложен је Алмин Хоповац, за министра правде Ведран Шкобић, за министра енергије, рударства и индустрије Адис Бубало, те за министра културе и спорта Сања Влаисављевић.

Предложено је да министар саобраћаја и комуникација буде Андријана Катић, министар расељених особа и избјеглица Нерин Диздар, министар за питања ратних ветерана и инвалида Хасан Ханџић, а министар здравства Миленко Беванда.

Дужност министра образовања и науке требало би да обавља Ведран Лакић, министра трговине Анел Кљако, министра рада и социјалне политике Аднан Делић, министра животне средине и туризма Насиха Поздер, министра просторног уређења Жељко Недић и министра пољопривреде, водопривреде и шумарства Зухад Порчић.

Након што буде дата сагласност, одлука ће бити упућена Представничком дому Парламента ФБиХ на усвајање који има рок да је прихвати до 6. априла.