latinica  ћирилица
31/03/2023 |  11:25 ⇒ 11:25 | Аутор: РТРС

Вучић и Ковачевски: Односи Србије и С. Македоније најбољи у савременој историји

Предсједник Србије Александар Вучић састао се данас у Београду са предсједником Владе Сјеверне Македоније Димитром Ковачевским и двојица званичника су истакла да су односи двије државe најбољи у савременој историји.
Александар Вучић и Димитри Ковачевски (Фото: TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ) -
Александар Вучић и Димитри Ковачевски (Фото: TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ)

Вучић је констатовао да у Србији и Сjеверној Македонији постоји чврста политичка воља за даље јачање сарадње, па је предложио конкретне кораке у области трговине, туризма, културе и спорта, саопштило је Предсједништво Србије.

      View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Премијер Ковачевски је нагласио да између Србије и Сјеверне Македоније више нема отворених питања и да је партнерство двије држава примјер за регион.

Такође је рекао да ће три документа, која се потписују током његове посјете Београду, дати додатни импулс снажењу сарадње.

Вучић је додао да је Србија опредијељена да у односима у региону промовише позитивну агенду, оријентисану ка будућности, што се види и кроз активну улогу у иницијативи Отворени Балкан, те је са премијером Ковачевским разговарао о сарадњи у оквиру те иницијативе и додатним користима за грађане Србије, Сјеверне Македоније и Албаније.