latinica  ћирилица
31/03/2023 |  14:41 ⇒ 17:46 | Аутор: РТРС

Бањалука: Сва домаћинства од 1. априла имају право на бесплатне прикључке за воду (ВИДЕО)

Сва домаћинства од првог априла имаће право на бесплатне прикључке за воду, најавио је градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић.
Драшко Станивуковић - Фото: РТРС
Драшко СтанивуковићФото: РТРС

Осим нових прикључака, ова одлука односи се и на сва домаћинства која су већ прикључена, али бесправно, на овај начин могу то да учине бесплатно и легално.

Из бањалучког Водовода појашњавају да је ова одлука на обострану корист.- Говоримо о пар хиљада кућа и домаћинстава, помножимо са бројем укућана, то је 10.000 суграђана који су требали да по својој кући плате од 700, 800, 1.000 марака зависно шта све треба. Данас је то бесплатно - додао је Станивуковић.

Предраг Дудуковић директор Водовода додао је да с једне стране излазе у сусрет људима да добију бесплатне прикључке, а са друге стране, Водовод ће бити у ситуацији да остварује веће приходе.

- Ми имамо огромних проблема везано за водоснабдијевање баш из разлога јер не знамо ко гдје и колико троши воде. Знамо каква је ситуација била прошло љето везано за несташицу воде. Једним дијелом је узрок и тих нелегалних прикључака - додао је он.