latinica  ћирилица
31/03/2023 |  14:47 ⇒ 17:23 | Аутор: РТРС

Пријем за пензионисане припаднике Министарства унутрашњих послова (ВИДЕО)

Поводом обиљежавања 4. априла - Дана полиције Републике Српске директор Полиције, Синиша Кострешевић, организовао је пријем за пензионисане припаднике Министарства унутрашњих послова. Тим поводом уручене су и службене легитимације пензионисаним припадницима Полиције.
Пријем за пензионисане припаднике полиције - Фото: РТРС
Пријем за пензионисане припаднике полицијеФото: РТРС

Дан полиције за активне и пензионисане припаднике, посебан је догађај, али и прилика да се колеге сретну и размијене искуства, каже Горан Шмитран који је у пензији готово три године.

- Јако лијепо је када се сретнемо са својим колегама са којима смо некада радили, сарађивали и лијепо је кад нас се сјете коле које су данас, што кажу, у активном саставу Полиције, који воде Полицију. Лијепо је кад размијените нека та искуства јер остала је увијек то, како год смо ми отишли, из полиције као Полиције, остала је полиција у нама и ми смо увијек полицајци - рекао је Горан Шмитран пензионисани припадник МУП-а Републике Српске.

Дружење са пензионисаним припадницима полиције је постала традиција, јер без обзира што су званично у пензији на њих увијек рачунају – поручио је директор Полиције Српске.

- Ми на овај начин желимо да покажемо да рачунамо на наше припаднике, да ми им посвећујемо некакву пажњу која је неопходна свима и да увијек на њих рачунамо као и на наше активне полицијске службенике. Желимо да увијек буду ту на располагању неким новим младим полицијским снагама - нагласио је Синиша Кострешевић директор Полиције Републике Српске.

Данашњи пријем био је прилика да се пензионисаним припадницима , који раније нису добили, уруче службене легитимације како би имали начин да се идентификују младим колегама. Сви једногласни – једном полицајац, заувијек полицајац.