latinica  ћирилица
31/03/2023 |  14:51 ⇒ 14:52 | Аутор: РТРС

У суботу облачно са кишом и пљусковима

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра се очекује претежно облачно вријеме са кишом и пљусковима, уз дневну температуру ваздуха до 15 степени Целзијусових.
Облачно вријеме - Фото: РТРС
Облачно вријемеФото: РТРС

Јутро ће бити облачно са јачом кишом, на југу и југоистоку вјетровито, а током дана свјежије са слабијим падавинама на сјеверу и западу, које престају уз дјелимично разведравање, док се киша премјешта даље ка југу и истоку, уз могућу појаву снијега на планинама, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

У касним поподневним и вечерњим часовима у већини предјела биће суво вријеме, уз слабу кишу и краткотрајне пљускове понегдје на сјеверу.

Јутарња температура ваздуха биће од пет до 11, у вишим предјелима од два, а дневна од девет до 15, у вишим крајевима од пет степени Целзијусових.

Дуваће слаб до умјерен вјетар, сјеверног и сјеверозападног смјера, који ће у другом дијелу дана промијенити смјер смјер на југо, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха измјерена у 14.00 часова: Бјелашница нула, Чемерно осам, Гацко 12, Калиновик 13, Хан Пијесак и Ливно 14, Мраковица, Невесиње и Дрвар 15, Билећа, Соколац, Требиње, Бихаћ и Широки Бријег 16, Бугојно, Груде и Неум 17, Рибник, Шипово, Приједор и Мостар 18, Мркоњић Град и Сарајево 19, Сански Мост, Столац и Тузла 20, Фоча, Рудо, Србац, Вишеград, Бијељина, Зворник, Градачац и Зворник 21, Бањалука, Добој и Зеница 22 степена Целзијусова.